Новият най-полезен играч на Евролигата  Александър Везенков заяви, че наградата

...
Новият най-полезен играч на Евролигата  Александър Везенков заяви, че наградата
Коментари Харесай

Александър Везенков: За мен наградата е голяма чест, но тя няма да ме промени

Новият най-полезен състезател на Евролигата  Александър Везенков съобщи, че премията няма да промени мирогледа му и той ще продължи да работи крепко, с цел да потвърди на себе си, че може да бъде непрекъснат в един от най-трудните спортове. Лидерът на Олимпиакос завоюва званието за MVP за първи път в кариерата си, като също по този начин се трансформира и в първия българин, печелил статуетката.
 Александър Везенков покори баскетболна Европа! Александър Везенков покори баскетболна Европа!
“Много се веселя да ви видя и съм благополучен, че съм тук ”, съобщи Везенков, преди да бъде сюрпризиран от своето семейство. “Много е занимателно, тъй като съм ви гледал единствено по малкия екран - нещо като НБА. Просто живеем за момента, заформихме страхотна връзка в тима. Миналата година достигнахме за първи път до Финалната четворка като тим, а в този момент да бъдем още веднъж е нещо в действителност ужасно и сме доста щастливи, че изпълнихме задачата си. Семейството е всичко за мен. Те ми дадоха всичко нужно, с цел да играя баскетбол и - най-важното - да бъда добър човек. Баща ми беше баскетболист и аз трябваше, а и желаех да вървя след стъпките му. Майка ми беше на всички места когато и да е за мен, а сестра ми беше ролевият ми модел. Тези трима души, а и всички други мои родственици, са хората, които ме трансфораха в това, което съм в този момент ”, добави той.

След това Везенков се причисли към главната естрада, където бяха още треньорите и състезателите на Олимпиакос, Монако, Барселона и Реал Мадрид. Ето какви бяха първите му думи като най-полезен играч в шампионата:

“Искам да благодаря на всеки, който гласоподава за мен. Благодаря на организацията на Олимпиакос, на президента, на треньорския щаб и на всеки един от моите съотборници. От 10 месеца насам се опитвахме да достигнем до Финалната четворка. Благодаря на всички, които работят за нас и се грижат за нас. Много се веселя, че съм тук. Искам да пожелая триумф на четирите тима и дано най-хубавият завоюва трофея.

През предходната година достигнахме за първи път до Финалната четворка. Само няколко души имаха опит на такова равнище, до момента в който множеството нямахме подобен. Всички помнят по какъв начин загубихме полуфинала против Анадолу Ефес, тъй че мотивацията ни беше просто да се класираме още веднъж. Работихме крепко през целия ход на сезона и го направихме. Сега сме по-мотивирани, по-опитни и подготвени да се борим за трофея.

За мен премията е огромна чест, само че тя няма да ме промени. Аз ще си остана същият работлив човек, който се пробва да се усъвършенства и да оказва помощ на тима си да печели. Ако тимът ти не е от най-високо равнище, ти също няма по какъв начин да си. Продължавам да работя крепко, с цел да потвърдя на самия себе си, че тази година не е била просто случайност. Най-трудното нещо в спорта е постоянството. Искам да покажа на себе си, че мога да съм непрекъснат. Това е единствено началото ”, съобщи Везенков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР